De behandeling

silhouette of four people against sun background

Hoe lang duurt een behandeling?
De eerste behandeling kan tot 90 minuten duren. Een vervolg behandeling duurt ongeveer 60 tot 75 minuten. We nemen samen het intakeformulier door, dat je van tevoren toegestuurd hebt gekregen om in te vullen.

De behandeling begint met rustige fasciale technieken voor het gehele bovenlichaam.

Vervolgens onderzoek ik met mijn handen je borsten en behandel ze heel zacht. Hierdoor wordt het borstweefsel weer soepel en de hele omgeving meer open, de doorbloeding kan hierdoor verbeterd worden.

Is de behandeling pijnlijk?
Wanneer je borsten volledig gezond zijn, is de behandeling pijnloos. Is het weefsel stug geworden door opgehoopte afvalstoffen, dan kan het gevoeliger zijn. Ik stem tijdens de behandeling regelmatig met je af en zorg dat je zo min mogelijk pijn gaat voelen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Voor de meeste cliënten zijn 1 tot 3 behandelingen voldoende. Tussen de behandelingen zit gemiddeld een periode van 3 à 4 weken. Om het borstweefsel optimaal ontspannen en doorbloed te houden, wordt geadviseerd 1 à 2 x per jaar je borsten te laten behandelen.

Zijn er risico’s aan een behandeling?

De behandeling is veilig als je je aan de volgende spelregels houdt:
wanneer het niet goed aanvoelt, je een knobbeltje voelt waarover je je zorgen maakt of er onverwachte veranderingen in de borsten zijn, ga dan altijd eerst naar je huisarts. Die bekijkt of verder onderzoek nodig is bij een specialist.
In alle andere gevallen kun je gerust aan de behandeling beginnen. Het doel van de behandeling is natuurlijk juist om het borstweefsel zacht en soepel te houden.
En mocht ik tijdens een behandeling iets tegenkomen dat ik niet vertrouw dan zal ik je altijd doorverwijzen naar je huisarts.

woman in naked figure

Na de behandeling
Na de behandeling worden losgemaakte afvalstoffen door het lichaam afgevoerd en kunnen je borsten tijdelijk wat beurs of prikkelend aanvoelen. Dat kan gepaard gaan met vermoeidheid, transpiratie, hoofdpijn en/of duizeligheid. Dit betekent dat de behandeling goed werkt: wat vast zat gaat opnieuw stromen, het lichaam zoekt opnieuw haar balans en afvalstoffen worden afgevoerd.

Wat zijn de kosten van een behandeling?

De kosten van een behandeling zijn 85€.

Afzeggen:
Afzeggen is kosteloos, tot 24 uur voor de afspraak. Daarna wordt het totale bedrag  in rekening gebracht.

rbcz    VBAG logo 2014